Nieuws


29 Maart 2015 : verhaal achter niet beschikbaar

Het verhaal achter "niet beschikbaar"

Als u op onze website kijkt naar onze adoptie honden, ziet u her en der staan "niet beschikbaar". Wat is de reden hiervoor zult u zich soms afvragen?

Sommige lieverds die naar Nederland komen hebben ernstig traumatische ervaringen achter de rug. Natuurlijk zijn we blij met iedere adoptie en willen we er zo veel mogelijk redden en plaatsen. Maar we staan er als stichting vooral ook voor, dat een hond wel ECHT gered wordt. Een hond snel plaatsen omdat je dan de volgende weer kunt helpen, helaas zo simpel is het vaak niet.

In Uithuizen wordt er door onze vrijwilligers goed gekeken naar het gedrag en de gezondheid van de honden.

Voor een aantal honden wordt dan geconstateerd dat ze extra aandacht nodig hebben en dan worden de honden soms in gastgezinnen geplaatst. Daar krijgen ze alle tijd en rust om te wennen en te leren. Soms zijn er ook een aantal die blijken dermate getraumatiseerd dat we de inschatting maken dat adoptie nog niet verstandig zou zijn. Niet voor de hond maar ook zeker niet voor de nieuwe adoptant.

Een hond die zo bang is dat je hem/haar helemaal niet kan benaderen of naar je bijt, daar is geen adoptant blij mee. Dus deze honden worden gesocialiseerd in een gastgezin en pas als deze honden er klaar voor zijn mogen ze geadopteerd worden! We gaan hier als stichting heel zorgvuldig mee om. Het is namelijk nog erger voor een hond als hij/zij van hot naar her wordt gesleept.

Bezint eer ge begint!
Oud gezegde, maar als het gaat om een huisdier is dit ongelofelijk belangrijk! Denk er altijd eerst zorgvuldig over na over het adopteren van een hond. Een spontane opwelling kan uitmonden in een ramp voor zo'n lieverd. Lees alle informatie op onze site. Vraag en overleg. Wij als vrijwilligers staan u graag te woord! Daarnaast kijken wij goed naar uw gezinssamenstelling en of de hond goed bij u past. We streven naar gouden mandjes voor onze honden, met gelukkige adoptanten. Op deze pagina en op onze website www.alldogscount.nl zal binnenkort een blog verschijnen over 1 van de honden die op "niet beschikbaar" staat. Wekelijks kunt u dan volgen hoe het gaat.

Over de lange weg die zo'n bange getraumatiseerde kanjer moet afleggen naar een nieuw leven als gelukkige hond. Want daar doen we het voor! Hoe het gaat, de vorderingen, de tegenslagen en vooral de stapjes die ze zetten om weer een hondje te mogen en kunnen zijn!

Mocht u overwegen opvanggezin te worden, vragen staat vrij!
Stuur een mailtje naar
gastgezin@alldogscount.nl of
dian@alldogscount.nl

In het zonnetje :

Naam: Raska
Geslacht: Teef
Geboortedatum: 2014
Verblijf: in Nederland
Verblijfplaats: Tilburg
Gesteriliseerd/Gecastreerd: Ja
Toegevoegd: 05-07-2019
Contactpersoon: Annabel van der Horst

Info:
GEZOCHT: ACTIEVE NAALD IN DE HOOIBERG.

Maak kennis met Raska. Raska zit bij Train Your Dog in de opvang. Deze 5-jarige dame is 4 jaar geleden naar Nederland toegekomen. Zij is gesteriliseerd.

Onlangs moest Raska weg bij haar vorige baas wegens een scheiding. Om te voorkomen dat zij in een asiel zou belanden, zit ze nu bij hen.

Achter dit schattige koppie gaat echter een flinke rugzak schuil. Doordat zij niet de sturing heeft gekregen die zij nodig heeft, heeft zij ongewenst gedrag ontwikkeld. Dit uit zich in uitvalgedrag richting andere dieren en mensen met veel energie.
Bij ons is gebleken dat zij onder professionele begeleiding wel met andere honden kan. Echter, voor de rust van Raska en de veiligheid gaat onze voorkeur uit naar een adoptant zonder huisdieren en kinderen.
Doordat het verkeerde gedrag in het verleden beloond is geweest, heeft Raska ontzettend de neiging om te gaan claimen. De nieuwe baas zal dan ook duidelijke regels moeten hanteren.

Train Your Dog blijft zich uiteraard actief inzetten om dit ongewenste gedrag om te zetten naar gewenst gedrag. Nu en desgewenst ná de adoptie.

Raska zoekt een actieve baas. Met driemaal daags een blokje om neemt deze dame geen genoegen. Zij wil voor je werken! Ballen apporteren, rennen, haar hersenen gebruiken, dat is wat zij nodig heeft. Ze zal je in ruil daarvoor alle liefde geven die ze te bieden heeft.
Nadat zij haar fysieke energie kwijt is, wil ze graag mentaal bezig zijn. Gehoorzaamheid is één van de dingen die haar rust in haar hoofdje geeft.

Met haar lieve koppie pakt ze iedereen zó in. Deze dame heeft echt karakter. Daarnaast is ze ook nog eens ontzettend intelligent.

In het dagelijkse leven:

- Kan Raska alleen thuis blijven
- Is Raska ontzettend zindelijk
- Is ze rustig in de auto
- Kent ze de basiscommando’s
- Kan ze niet goed met andere dieren
- Heeft ze behoefte aan duidelijke grenzen
- Is ze een actieve, aanhankelijke hond

Ben jij die naald in de hooiberg die we zoeken?
Kun jij haar de regels en structuur bieden die ze nodig heeft, én ben je een actief persoon? Neem dan contact met ons op of stuur een e-mail naar info@trainyourdog.nl

Ben je niet die naald in de hooiberg, maar gun je Raska een fijn thuis? Deel dan dit bericht om haar kansen te vergroten... In samenwerking met:
Train Your Dog
Natuurlijk Hondenleven
Stichting All Dogs Count


Interesse:
Vul het adoptieverzoek formulier in.


Raska Raska

Nieuws:

3 Juni 2016 : Profielen zonder foto's
Vanwege het toevoegen van nieuwe profiel...

3 Juni 2016 : Gastgezinnen gezocht!


15 Maart 2016 : Samenwerking met Dierencentrum Friesland
Dierencentrum Friesland is een opvang wa...

8 November 2015 : 10 enkeltjes geluk!
Zaterdag 7 november was het weer zover! ...

13 Oktober 2015 : Verblijfplaats van de honden in Nederland.
Inmiddels zijn er een aantal knopjes toe...

Sponsoren:

Shoeby Fashion
Brekelmans Schoenmode
Rheino's
Noppes Kringloopwinkel
Roberto Shoes
Nataz Mode
Topdierenshop
Besseling De echte bakker
Eetcafe de Buren
Pasti Boutique
Dierenwinkel P. Ruiter
Profashion Wear
Bruna
Zooplus
Wanneer u via bovenstaande link bestelt, ontvangt All Dogs Count 3-5% provisie over uw aangekochte artikel.

ArBra Dogpsychology
ArBra Dogpsychology is gespecialiseerd in hulp bij gedragsproblemen bij honden en bevindt zich in Bleiswijk. ArBra Dogpsychology zet zich met raad en daad in voor onze honden wanneer deze ondersteuning nodig hebben.

Judith Sanders Multimedia
Judith Sanders heeft 500 promotiestickers voor stichting All Dogs Count ontworpen en gedoneerd.

BTS Travel
BTS Travel Experts heeft in 2013 onze vlucht naar Boekarest gesponsord om de honden uit het gemeente asiel in Roemenië te halen.

© Stichting All Dogs Count

KvK 61238252

Gerealiseerd door Jager.ict