Nieuws


29 Maart 2015 : verhaal achter niet beschikbaar

Het verhaal achter "niet beschikbaar"

Als u op onze website kijkt naar onze adoptie honden, ziet u her en der staan "niet beschikbaar". Wat is de reden hiervoor zult u zich soms afvragen?

Sommige lieverds die naar Nederland komen hebben ernstig traumatische ervaringen achter de rug. Natuurlijk zijn we blij met iedere adoptie en willen we er zo veel mogelijk redden en plaatsen. Maar we staan er als stichting vooral ook voor, dat een hond wel ECHT gered wordt. Een hond snel plaatsen omdat je dan de volgende weer kunt helpen, helaas zo simpel is het vaak niet.

In Uithuizen wordt er door onze vrijwilligers goed gekeken naar het gedrag en de gezondheid van de honden.

Voor een aantal honden wordt dan geconstateerd dat ze extra aandacht nodig hebben en dan worden de honden soms in gastgezinnen geplaatst. Daar krijgen ze alle tijd en rust om te wennen en te leren. Soms zijn er ook een aantal die blijken dermate getraumatiseerd dat we de inschatting maken dat adoptie nog niet verstandig zou zijn. Niet voor de hond maar ook zeker niet voor de nieuwe adoptant.

Een hond die zo bang is dat je hem/haar helemaal niet kan benaderen of naar je bijt, daar is geen adoptant blij mee. Dus deze honden worden gesocialiseerd in een gastgezin en pas als deze honden er klaar voor zijn mogen ze geadopteerd worden! We gaan hier als stichting heel zorgvuldig mee om. Het is namelijk nog erger voor een hond als hij/zij van hot naar her wordt gesleept.

Bezint eer ge begint!
Oud gezegde, maar als het gaat om een huisdier is dit ongelofelijk belangrijk! Denk er altijd eerst zorgvuldig over na over het adopteren van een hond. Een spontane opwelling kan uitmonden in een ramp voor zo'n lieverd. Lees alle informatie op onze site. Vraag en overleg. Wij als vrijwilligers staan u graag te woord! Daarnaast kijken wij goed naar uw gezinssamenstelling en of de hond goed bij u past. We streven naar gouden mandjes voor onze honden, met gelukkige adoptanten. Op deze pagina en op onze website www.alldogscount.nl zal binnenkort een blog verschijnen over 1 van de honden die op "niet beschikbaar" staat. Wekelijks kunt u dan volgen hoe het gaat.

Over de lange weg die zo'n bange getraumatiseerde kanjer moet afleggen naar een nieuw leven als gelukkige hond. Want daar doen we het voor! Hoe het gaat, de vorderingen, de tegenslagen en vooral de stapjes die ze zetten om weer een hondje te mogen en kunnen zijn!

Mocht u overwegen opvanggezin te worden, vragen staat vrij!
Stuur een mailtje naar
gastgezin@alldogscount.nl of
dian@alldogscount.nl

In het zonnetje :

Naam: Cathelijne
Geslacht: Teef
Geboortedatum: 2018
Verblijf: in Nederland
Verblijfplaats: Castelre
Gesteriliseerd/Gecastreerd: Ja
Toegevoegd: 12-11-2018
Contactpersoon: Annabel van der Horst

Info:
Cathelijntje...poppedeintje....of zeg maar gerust Kaatje met een grote K.

Deze bulgaarse black beauty van nog geen jaar oud, kwam met 4 maanden naar Nederland zonder tussenkomst van een stichting. Dit prachtige meisje matchte alleen echt niet qua energie met de andere honden daar en daarom besloten wij te helpen en op zoek te gaan naar een nieuw, leuk en actief gezin die kleine Kaatje met haar grote mond zowel lichamelijk als geestelijk gaat uitdagen.

Kaatje is onzeker en zoekt grenzen op. Als ze deze grenzen op een rustige en duidelijke manier krijgt, dan heb je er een heel fijn, lief en grappig vriendinnetje aan. Ze is goed met kinderen, is zindelijk, sloopt niet, loopt netjes aan de riem en bij haar eerste baasje liep ze ook al los en dit ging heel goed. Ook knuffelen en spelen met een balletje vindt ze geweldig.

Als Kaatje te weinig sturing krijgt, regelt ze dingen dus op haar eigen katterige manier en is ze dus die echte mevrouw K.

Kaatje verblijft nu in een gastgezin met andere honden. Ze eet en slaapt in de bench en vindt dit ritme fijn. Haar voer deelt ze liever niet met andere honden, met mensen wel.

Wie op zoek is naar een leuk en grappig dametje met pit en humor is bij Kaatje zeker aan het goede adres.

Wil je Kaatje ontmoeten? Vul dan het formulier in op de site!

Interesse:
Vul het adoptieverzoek formulier in.


Cathelijne Cathelijne

Nieuws:

3 Juni 2016 : Profielen zonder foto's
Vanwege het toevoegen van nieuwe profiel...

3 Juni 2016 : Gastgezinnen gezocht!


15 Maart 2016 : Samenwerking met Dierencentrum Friesland
Dierencentrum Friesland is een opvang wa...

8 November 2015 : 10 enkeltjes geluk!
Zaterdag 7 november was het weer zover! ...

13 Oktober 2015 : Verblijfplaats van de honden in Nederland.
Inmiddels zijn er een aantal knopjes toe...

Sponsoren:

Shoeby Fashion
Brekelmans Schoenmode
Rheino's
Noppes Kringloopwinkel
Roberto Shoes
Nataz Mode
Topdierenshop
Besseling De echte bakker
Eetcafe de Buren
Pasti Boutique
Dierenwinkel P. Ruiter
Profashion Wear
Bruna
Zooplus
Wanneer u via bovenstaande link bestelt, ontvangt All Dogs Count 3-5% provisie over uw aangekochte artikel.

ArBra Dogpsychology
ArBra Dogpsychology is gespecialiseerd in hulp bij gedragsproblemen bij honden en bevindt zich in Bleiswijk. ArBra Dogpsychology zet zich met raad en daad in voor onze honden wanneer deze ondersteuning nodig hebben.

Judith Sanders Multimedia
Judith Sanders heeft 500 promotiestickers voor stichting All Dogs Count ontworpen en gedoneerd.

BTS Travel
BTS Travel Experts heeft in 2013 onze vlucht naar Boekarest gesponsord om de honden uit het gemeente asiel in Roemeniƫ te halen.

© Stichting All Dogs Count

KvK 61238252

Gerealiseerd door Jager.ict